KSM66 & curaMIN – garanterat fri från ETO. Varje batch analyseras av tredje part.

2021-09-17

Pressmeddelande med hänsyn till att ETO (Etylenoxid)återfunnit i ashwagandha sålt i Sverige.

ETO är en genomskinlig gas som framför allt används för att sterilisera utrustning i läkemedelsindustrin samt för att avdöda mikrober i värmekänsliga livsmedel - till exempel i örter. ETO är klassat som cancerframkallande och är förbjudet att användas inom EU. Däremot används ETO bland annat i Asien för att minska förekomsten av salmonella. Inom EU är toleransen för ETO i livsmedel noll.

KSM66 och curaMIN är garanterat fri från ETO

KSM66 tillverkas av familjeföretaget Ixoreal i Hyderabad. All råvara (ashwagandha) odlas på företagets egna ekologiskt certifierade jordbruk i Rajastan (nordvästra Indien). På motsvarande sätt produceras curaMIN av ett familjeföretag i Kerala – med full kontroll från frö till färdigt extrakt.

Självklart används inte ETO i produktionen - men för att garantera att det inte skett en kors kontaminering testas alltid extrakten.

Innan det färdiga extraktet frisläpps från företagen utfärdas ett CoA (Certificate of Analysis). Inspektionen görs alltid av oberoende tredje part.

CoA garanterar att extraktet innehåller korrekt halt aktiva ämnen samt är fritt från tungmetaller, bekämpningsmedel, mögel, mikrober mm. I denna analys ingår ETO (Etylenoxid).

Välkommen att kontakta oss på MedicineGarden

Tom Johnsson

delägare och kvalitetsansvarig

0705-949195, tom@medicinegarden.se

Har du några frågor?
Är det något du undrar över? ring eller maila, så hjälper vi dig gärna.
Kontakta oss